Anonim

CW: DSAG forventer betydeligt højere softwareinvesteringer end de fleste markedsundersøgere. Hvorfor?

WAHLERS: Vores medlemmer håndterer nye teknikker og frigiver mere proaktivt end brugere, vi ikke når. Så returnerer jeg de forskellige numre.

CW: Efter din mening går it-budgetterne op?

WAHLERS: IT-budgetter stiger. Brugere har nu indset, at du er nødt til at investere i bestemte områder. Dette er nødvendigt for at kunne gemme i afdelingerne.

CW: Hvor mange DSAG-medlemmer vil opgradere til en ny SAP-udgivelse i år?

Her læser du …

  • hvorfor SAP-brugere investerer i it igen;

  • hvilke softwareudgivelser, de arbejder med;

  • at SOA-koncepter stadig er mere et emne for IT og mindre af fagområder;

  • hvor åben er SAP's Netweaver fra brugerens perspektiv;

  • hvorfor SAPs nye prismodeller sandsynligvis øger omkostningerne.

WAHLERS: Cirka 46 procent planlægger at opgradere til Mysap ERP 2005. 82% har trods alt allerede underskrevet en ny Mysap-kontrakt. Man må dog ikke glemme, at mange brugere stadig arbejder med R / 3-systemer. Cirka 88 procent er på frigivelse 4.6C og 4.7.

CW: Hvordan når SAP's vision om SOA og Enterprise SOA (tidligere ESA) sine kunder?

WAHLERS: Grundlæggende reagerer it-ledere positivt. Mange er overbeviste om, at Enterprise SOA repræsenterer den ønskede fremtidige arkitektur. Mange har dog stadig ingen klare ideer om, hvordan man kan gøre en økonomisk vej der. For at opbygge mere viden om dette tænker de ansvarlige over, hvordan de skal uddanne og kvalificere deres ansatte. Et andet emne er, hvordan man tilpasser IT-organisationen til de nye arkitekturer.

CW: Er stemningen på forretningsniveau på samme måde selvsikker?

WAHLERS: Indtil videre er emneområderne SOA og deres muligheder endnu ikke nået. Hvis man tager udgangspunkt i den klassiske forståelse af, at afdelingen stiller sine krav til it, er der i øjeblikket lidt i denne henseende. I øjeblikket er SOA stadig et it-initiativ drevet af IT-branchen på grund af de nye tekniske muligheder.