Anonim
Jürgen Bechtel, Mennekes, schaffte es beim
Jürgen Bechtel, Mennekes, kom til top 10 i kategorien "Mittelstand" på "Årets CIO 2008".

Det er synligt vanskeligt for Jürgen Bechtel, CIO og viceadministrerende direktør for elektroteknikspecialisten Mennekes, at beslutte de vigtigste it-projekter i hans virksomhed. Fra fakultetets synspunkt kan det for eksempel være online produktkonfigurator, når alt kommer til alt på det tidspunkt er den første i branchen og dermed meget offentlig. Ikke desto mindre sætter den uddannede erhvervsøkonom først og fremmest server- og lager virtualisering, der blev lanceret i oktober 2007, hvilket repræsenterer et meget værdifuldt og vellykket projekt med hensyn til kvalitet, sikkerhed og innovation. De opnåede mål inkluderer højere systemtilgængelighed på trods af reduceret hardware, større fleksibilitet og lavere administrationsomkostninger.

I mellemtiden er 45 ud af 50 planlagte servere, inklusive SAP-systemer, virtualiseret med VMware ESX eller lagring med Datacore. Bechtel og hans team udførte banebrydende arbejde i to henseender: For det første var kombinationen af ​​VMware ESX på Windows-servere endnu ikke frigivet af SAP på tidspunktet for projektets lancering, og opbevaringsvirtualiseringsprojekter i Tyskland er stadig sjældne. Bechtel beviser, at den nu opnåede stigning i tilgængelighed og fleksibilitet også lønner sig med en fem-årig beregning af ROI, som han lægger på 155 procent.

Jürgen Bechtel (46), Mennekes

Position: CIO og viceadministrerende direktør,

Branche: Elektroteknik (800 ansatte).

En CIO skal … have et godt team, være kompetent og nyskabende, kommunikere deres ideer overbevisende og være i stand til at hjælpe med at udvikle forretningsstrategien.

Han læser … Hape Kerkeling "My Journey on the Way of St. James".

Foretrukne emne … i skolen: sport og forretningsadministration.

Nøgleprojekt: virtualisering af server og lager.

Beskrivelse: Begyndelse af oktober 2007, beslutning om server virtualisering med VMware ESX på Windows og opbevaring virtualisering med Datacore. Virtualisering af SAP-systemer i marts 2008.

Projekt IT-områder: konsolidering (IT-infrastruktur), virtualisering.

Kerneprodukter: VMware ESX, Datacore, SAP.

IT-personale (gen.): Otte.

IT-budget (gen.): 1, 6 millioner euro.