Anonim

Internet-brugere skal i øjeblikket passe på e-mails, der angiveligt kommer fra UPS-pakttjenesten. Ifølge Federal Office for Information Security (BSI) fra Bonn er afsenderen af ​​meddelelserne på tysk og engelsk hackere. De fortæller modtagerne, at de ikke har været i stand til at levere en pakke på grund af en ikke-eksisterende adresse. Hvem åbner derefter som anmodet om den vedhæftede fil, som angiveligt er en leveringsmeddelelse, får sig selv en trojaner på computeren. For eksempel er emnet for de falske mails "din UPS-pakke" efterfulgt af en streng med bogstaver og tal.

Forbrugeradvokater har også advaret mod et nyt trick fra svindlere. Ofrene modtager et opkald, hvor en båndstemme viser, at en nabo har deponeret en vigtig besked for dem. Dette kan hentes med en kode på webstedet www.nachbarschaftspost.com, oplyste forbrugercentret Sachsen i Leipzig.

Faktisk er dette en fælde: Hvis du indtaster dine data, kan det påståede tilbud faktisk teste for flere meddelelser i 14 dage, testfasen, men derefter gå automatisk ind i et to-årigt abonnement til en månedlig pris på ni euro. Ifølge Consumer Affairs Center skulle betalingen nægtes til de berørte med den begrundelse, at der ikke var indgået en effektiv betalt kontrakt. Derudover kunne kontrakten tilbagekaldes eller anfægtes for svigagtig fejlagtig repræsentation. (Dpa / AJF)

Mere om dette?

  • CW Risk Board - de aktuelle toprisici

  • CW Security Expert Council