Anonim

Hvorfor interessere sig for E-vitamin og især selen i udviklingen af ​​prostatacancer? Faktisk spiller selen en nøglerolle i hele kroppen. Dens indsats ser ud til at blive opmuntret af E-vitamin, og denne duos interesse i kampen mod kræft er allerede nævnt af nogle få undersøgelser. Resultaterne forblev imidlertid inkonsekvente, og der er flere ukendte om selen. Vi ved endnu ikke den dosis, hvor dens beskyttelse er effektiv … og vi har endda problemer med at definere selenindholdet i forskellige fødevarer.

Variable koncentrationer

Det er sandt, at selen er et bestemt sporelement. Afhængigt af jorden, hvor en plante er dyrket, afhængigt af græsarealerne, hvor et dyr er opdrættet, varierer selenindholdet i den mad, der vil blive opnået. De korn, der dyrkes i Nordamerika, er for eksempel meget rigere på selen end dem, der dyrkes i Europa, hvilket ville forklare de relative mangler hos europæiske populationer i selen, selvom det ikke er nødvendigt at generalisere. De vigtigste kilder til selen i kosten er kød (oksekød, kalkun, orgelkød), fisk (tun, sardiner, torsk), fuldkorn (ris, hvede), hvidløg, løg, kryddergrøntsager (blomkål, broccoli) og svampe.

Prostata: bedøvelse og rysten

I denne nye undersøgelse blev 35.000 mænd over 50 år opdelt i 4 grupper: en gruppe, der modtog selen og E-vitamin, en gruppe, der modtog selen og en placebo, en gruppe, der modtog en placebo og E-vitamin, og endelig en gruppe, der modtager de 2 placeboer .

Bedømmelse efter 5 års opfølgning: indtagelse af vitamin E og selentilskud, taget alene eller i kombination, forhindrer ikke indtræden af prostatacancer .

På den anden side viser disse data to tendenser: en svag ikke-signifikant stigning i antallet af prostatakræft blandt personer, der kun forbruger vitamin E-supplementet, og en lille ikke-signifikant stigning i antallet af tilfælde af diabetes hos mænd, der kun tager selentilskud.