Anonim

Reumatoid arthritis (RA) er en autoimmun sygdom, der er kendetegnet ved betændelse, der fører til ødelæggelse af brusk. I sidste ende deformeres leddene og forårsager smerter. Denne hengivenhed påvirker fortrinsvis kvinder (3 kvinder for 1 mand) i aldersgruppen 30 til 50 år. I Frankrig påvirker reumatoid arthritis 250.000 mennesker, blandt de mulige årsager er der en genetisk disponering og rygning . Men ifølge resultaterne af en britisk undersøgelse spiller vores diæt også en rolle.

Mindre rødt kød, mere C-vitamin

I dette forsøg, der involverede mere end 25.000 forsøgspersoner, havde patienterne med det højeste forbrug af rødt kød dobbelt så stor risiko for at udvikle RA. Der blev ikke bemærket nogen forskel med hensyn til kalorier, fedt, vitamin D, kaffe, te og alkohol. På den anden side forekommer C-vitamin vigtigt, da de personer, der lider af RA, var dem, der havde de laveste indtag af vitamin C. Og til sidst, den skadelige effekt af rygning på samlingerne bekræftes.

Fødevers rolle i udviklingen af ​​mange patologier styrkes således yderligere. Og hvad angår RA, er forebyggelse mulig ved at øge forbruget af C-vitamin og mindske forbruget af rødt kød, mens du opgiver at ryge.

Hvor finder jeg C-vitamin?

Det findes hovedsageligt i frugt og grøntsager . Korn indeholder det ikke, og det findes heller ikke i animalske produkter, undtagen i orgelskød og skaldyr., til oxidation og opløses let i vand), er niveauerne af C-vitamin i frugt og grønsager meget varierende. Du skal vide, at det fjernes, når disse produkter bliver ældre. Tabet er ca. 50% to dage efter plukning. På den anden side i citrusfrugter er den fuldstændig beskyttet. Dette er grunden til, at daglig frisk appelsin- eller grapefrugtjuice er en sikkerhed.