Anonim

Tykktarmskræft er en af ​​de mest almindelige maligne lidelser lige efter lungekræft hos mænd og brystkræft hos kvinder. I Europa diagnosticeres 135.000 nye tilfælde hvert år, heraf 37.000 franske. I øjeblikket dør 60% af de berørte personer, mens paradoksalt set tidlig opdagelse bringer chancerne for bedring til 100%! Denne kendsgerning er desto mere gyldig hos personer med en familiehistorie, det vil sige når et eller flere medlemmer af den samme familie er påvirket af kræft i tyktarmen, livmoderforingen, apparatet urin eller hud, især når disse tumorer forekommer før 45 år.

Screening i praksis

Langt de fleste tumorer udvikler sig fra godartede polypper. For at bekæmpe denne kræft er det derfor vigtigt at opdage og overvåge dem. Undersøgelsen af ​​afføringen giver indikationer, der viser tilstedeværelsen af ​​blod, men hvis der er mistanke om en kræftpatologi, er yderligere undersøgelser nødvendige. Mavetarmens endoskopi giver en pålidelig diagnose, gør det muligt at tage vævsprøver og fjerne mulige polypper. I dag, takket være den tekniske fremgang, praktiseres det smertefrit.

Det er en sygdom kendt som "udviklede samfund", hvor livsstil og diæt spiller en bestemt rolle. Tykktarmskræft kræver nøje og regelmæssig overvågning, især fra 50 år eller tidligere, hvis der er en familiehistorie.