Anonim

Stress er en årsag til tandproblemer

Ifølge Dr. Gérard Vincent, tandkirurg og taler ved fransk unionens kollokvium for oral sundhed (UFSBD) om mundhygiejne på arbejdspladsen, "findes stress ofte på tandlægeniveau ".

For det første bevis, udtrykket " bid kuglen " for at hjælpe med at overvinde en smertefuld situation. Men klamning af tænder som reaktion på stress "fører til komplikationer ved tand, parodontale eller muskulære leddele ". Og disse tandproblemer har en negativ indflydelse med hensyn til æstetik og fysisk og mental lidelse. Så før du bider i kuglen, skal du tænke på det i disse udtryk!

Stress og andre tandkomplikationer

Stress forårsager også periodontal skade, det vil sige vævet omkring tanden. Imidlertid kan skader på disse væv netop være årsagen til at løsne en tand. Det er ganske vist muligt, at et tandimplantat gør det muligt at afhjælpe dette tab, men ved at skabe yderligere fysisk og mental stress, der især er knyttet til pleje, for ikke at nævne det økonomiske aspekt.

Periodontale læsioner forårsager også muskelsmerter, der forårsager hovedpine og derfor øget forbrug af medicin. Nøglen er især et tab af livskvalitet og faglig effektivitet.

Endelig kan " sammenklæbning af dine tænder " ved stress føre til "ledkomprimering, der kan forårsage tinnitus". Disse permanente fløjter, mere eller mindre intenst og uden ekstern oprindelse, forstyrrer søvnen og kræver brug af sovepiller. I sidste ende er den psykologiske virkning meget vigtig.

Forstyrrelser i tandleddene risikerer også "at forårsage en dislokation, en forstuvning, hvis smerter igen kræver indtagelse af medicin, vil begrænse åbningen af ​​munden og til sidst føre til sygefravær med vanskelig behandling af lang varighed". Endelig kan denne fælles forstuvning forværres ved slidgigt, meget smertefuld, hvilket forårsager et stort funktionelt handicap.