Anonim

Hvor finder man omega-3'er?

- Hos fisk og mere specifikt i såkaldt fed fisk (med blålig hud). Bør vi favorisere opdrættede eller vilde fisk? Dette spørgsmål drøftes stadig (indhold af tungmetaller, i omega-3 …), det vil blive husket, at uanset fiskens oprindelse, det vigtigste er at spise dem regelmæssigt, mindst to gange om ugen: makrel, laks, sild, sardiner, hvid tun …

- I tran (til konsumering som en skål på et stykke brød).

- I skaldyr og skaldyr, der skal indtages en gang om ugen.

- I rapsolie.

- Hørfrø.

- Unge skud: lammesalat, purslane, spinat. At åbne menuen tre gange om ugen.

- Oliefrø: valnødder, mandler, græskarfrø osv. Forbruge en lille håndfuld hver dag.

- Æg rig på omega-3 . De er lagt af høner fodret med hørfrø. Disse er rige på omega-3, æg er også naturligt (blå-hvid-hjerte etiket). Ellers foretrækkes gårdeæg, da de er lagt af høner, der er opdrættet udendørs, og som har draget fordel af en diæt rig på friske urter (græsset er naturligt rig på omega-3 ).

- Hvedekim.

Hvad er kilderne til omega-6 at begrænse?

- Solsikke- og jordnøddeolier.

- Grapeseed, majs, safflower, borage, aften primrose, palmeolier …

- Solsikkefrø, sesamfrø.

- Solsikke margarine.

- Kød.

- De fleste industriprodukter, der indeholder en betydelig mængde. Læs etiketterne for at undgå produkter, der indeholder solsikke, majs, jordnødde, palmeolie osv.

I praksis for at begrænse dit indtag af omega-6 skal du undgå industrielle produkter og favorisere hjemmelavede præparater. Udskift din solsikke- og jordnøddeolie med rapsolie og olivenolie (som betragtes som neutral).