Anonim

De forskellige typer kosttilskud

Kosttilskud sigter mod at kompensere for en mangel eller forbedre kroppens funktion. De vil være tæt på stoffet uden dets bivirkninger, samtidig med at de hævder mange meget attraktive fordele.

Uanset deres præsentation (kapsler, tabletter, drikke osv.), Falder de i 3 kategorier afhængigt af deres ingredienstyper:

- Næringsstoffer, der er vigtige for kroppen for at kompensere for en mangel: vitaminer, mineraler, fedtsyrer, aminosyrer …

- Planteekstrakter eller andre naturlige produkter: ginko biloba, ginseng, grøn te osv.

- Ikke-essentielle næringsstoffer, der sigter mod at forbedre funktionen i organismen: tryptophan, taurin, melatonin osv.

De ødelagte løfter om slankende kosttilskud

Dr. Luc Cynober og Jacques Fricker fordømmer i deres bog "Sandheden om kosttilskud ", overskydende og løgne ved kosttilskud . De fleste af deres dyder antages kun og er ikke videnskabeligt bevist. Lille gennemgang af de vigtigste typer slankeprodukter, der findes på markedet.

Blokkere til fedtabsorption

De er baseret på chitosan, men beviserne for effektivitet mangler.

Appetitundertrykkende midler

De, der er baseret på Psyllium (kostfiber), har en effektivitet, der er bevist, men som forbliver beskeden.

På den anden side har dem, der er baseret på krom, magnesium, zink, nikkel, kobolt, ikke bevist deres effektivitet. Derudover anbefales det ikke at overstige 50 til 100% af det anbefalede daglige næringsindtag.

Kalorieforbrændere

De er baseret på guarana, te, koffein, efedrin, C-vitamin, magnesium, zink, vitaminer B6 osv. Kun dem, der er fremstillet af teekstrakter, har vist effektivitet.

Overskydende vand eliminatorer

Baseret på artiskok, orthosifon, papaya-blad, har vi ingen bevis tilgængelige.

Det anbefales derfor at være på vagt over for kosttilskud . Det ideelle er at henvende sig til din læge for at få hans mening. På samme tid kan han tilbyde dig et kosttilskud for at kompensere for en påvist eller stærkt mistænkt mangel. For gravide kvinder kræves det f.eks. Et folinsyretilskud for at forhindre spina bifida. Det kan også være nødvendigt at tilbyde et calciumtilskud til personer, der ikke spiser mejeriprodukter, eller omega-3 til dem, der ikke kan lide fisk.

I alle tilfælde erstatter kosttilskud ikke en afbalanceret diæt.

Endelig et sidste råd fra Dr. Cynober og Fricker: undgå at tage kosttilskud kontinuerligt. Hvis du skal tage dem, skal du gøre det som en kur, en uge pr. Måned eller en måned hver 4. måned for eksempel.

At læse

"Sandheden om kosttilskud", dr. Luc Cynober og Dr. Jacques Fricker, udgaver Odile Jacob.