Anonim

Omega-3 og omega-6, essentielle flerumættede fedtsyrer

Omega-3 og omega-6 er såkaldte essentielle flerumættede fedtsyrer, det vil sige at de er essentielle for vores krop. De skal udelukkende bringes med mad, fordi vores organisme ikke ved, hvordan man fremstiller dem selv.

Hvis vi hæver de uvurderlige fordele ved omega-3s så meget, betyder det ikke, at omega-6s er dårlige for dig. Det er bare det, at vi mangler omega-3, mens vi spiser alt for meget omega-6.

Omega-3 og Omega-6 bruger det samme enzym

Imidlertid er en god balance mellem disse to typer flerumættede fedtsyrer vigtig, fordi det skal bruges af samme enzym til at blive brugt af kroppen (for eksempel bruges omega-3'er i sammensætningen af ​​membranerne i vores celler). Med et omega-3 / omega-6-forhold på 1/4 er det samme enzym i stand til at transformere både omega-3 og omega-6.

På den anden side, hvis ubalancen øges til at nå for eksempel 1/10, svarer dette til at dedikere enzymet udelukkende til fordel for omega-6, den mest talrige, til skade for omega-3, den mindst talrige. Som et resultat er ikke kun omega-3-indtagelsen utilstrækkelige, men det lille, der indtages, bruges ikke af kroppen, enzymet kan ikke udføre sit job ordentligt. Vi oplever i øjeblikket denne situation, da vores forhold når 1/15, endda 1/40 for nogle af os.