Anonim

Repræsentanter for eliten er sjældent optaget af tennisalbue . Således har statistik produceret af det medicinske hold i Roland Garros-turneringen kun rapporteret om ét tilfælde på tre år. Vi kan analysere dette på to forskellige måder: enten er de bedste spillere naturligt beskyttet mod tennisalbue ved hjælp af en upåklagelig spilleteknik; eller en sådan patologi ville nødvendigvis have overvundet de sportslige ambitioner hos dem, der muligvis var berørt. Andelen af ​​ofre stiger markant, efterhånden som man stammer fra kategori, og man ender med et tennis- traume domineret af 90% af albueproblemer.

"Elbow" på engelsk betyder "elbow". Medicinsk set bruges udtrykket "epicondylitis" til at betegne en betændelse, der oftest starter ved spidsen af albuen (epicondyle) og derefter spreder sig langs ulna (eller ulna) mod håndleddet på indsættelsesområdet af håndmuskler, meget travlt hver gang du griber fat i en tennisracket, men også en golfklub, en vægtstang eller årer. Sammenhængen mellem en stærk sammentrækning af fingrene i fingrene og udbredelsen af ​​en stor stødbølge hver gang kuglen rammer, fremmer derefter forekomsten af ​​mikrotårer i senekroppen og / eller mikrofrakturer på niveauet af indsættelse af knogletablet. Disse tilstande påvirker såvel kvinder som mænd og kan forekomme i enhver alder, selvom de forbliver relativt sjældne inden 30 år og også bliver mindre hyppige efter 55 år.

Pas på materialet … og gestus!

Oftest skyldes tennis-albue et skift af ketcher (70% af tilfældene). Pas på modeller, der er for tunge øverst og spændingen for stram (højst 24 kg). Det skal bemærkes i forbifarten, at brugen af ​​nye materialer, der gør det muligt at fremstille lettere snesko, i høj grad har hjulpet mennesker med tilbagevendende senebetændelse i albuen, hvoraf nogle endda har været i stand til at begynde at spille efter år med tvungen pensionering. Generaliseringen af ​​den tohånds backhand beskytter også albuen på den dominerende arm og bidrager sandsynligvis til tilbagegang af denne patologi.

Endelig er plejekvaliteten forbedret markant. I stedet for at ty til kortisoninjektioner anbefales det nu hvile, så snart de første symptomer vises. To ugers minimum! Derefter vil vi genoptage meget omhyggeligt og være omhyggelige med at få frem vores gamle racket, hvis vi har skiftet lige før. Gennem funktionelt rehabiliteringsarbejde vil vi også forsøge at strække og styrke håndleddet og underarmen. Dybe tværgående massager kan også sprænge vedhæftningerne omkring senen. Disse fysioterapimesser vil undertiden blive kombineret med antiinflammatorisk behandling, kryoterapi (koldbehandling) eller andre fysioterapiteknikker: ultralyd, ionisering med elektrisk strøm osv. At bære en albue pude er også meget fordelagtigt. Tilfældige møder, vi indsamler også entusiastiske vidnesbyrd om alternative metoder: akupunktur, mesoterapi, osteopati, chokterapi osv. Og hvis alt mislykkes, er der stadig kirurgi med teknikker til at "vaske" senen af ​​alle de små urenheder, den indeholder. Under disse forhold slipper vi næsten altid for problemet. Men det tager tid!