Anonim

Fra perimenopause til menopause

Menopause er, som alle ved, ikke en kvindelig sygdom, men ophør med menstruation. Dette udtryk kommer fra to græske ord: mænd, hvilket betyder måned, menstruation og pause: ophør, det vil sige ophør med æggestokkens funktioner. Æggestokkene går på pension og stopper deres job: produktion af oocytter (for at få babyer) og sekretion af hormoner (progesteron og østrogener), der udøver flere funktioner i kroppen.

Men denne tilbagetog, æggestokkene tager det ikke pludselig. De arbejder mindre og mindre, i det mindste uregelmæssigt, fordi de, når de er blevet gamle, er trætte. Denne afmatning i deres aktivitet er perimenopause, tidligere kaldet premenopause, og som i gennemsnit starter omkring 47/48 år.

Denne peronepause resulterer i et rod i reglerne, en måned har vi dem, den følgende måned, pffttt! ingenting. Vi siger, at vi er gravide (især hvis vi stadig er 35 år i hovedet!) Men det er sjældent tilfældet, selvom vi stadig har et par oocytter liggende i æggestokkene.

Perimenopausen kan vare fra 2 til 4 år afhængigt af hver af os: den gennemsnitlige statistiske varighed er 3, 8 år.

Når reglerne forsvinder endeligt, er vi virkelig menopausale: gennemsnitsalderen er 51, 3 år.

Overgangsalderen og ekstra pund

Fra perimenopause prøver kiloerne sig fortrinsvis at lægge sig på maven, ligesom mænd.

Det er skylden i, at østrogenerne forsvandt, der greb ind i fordelingen af ​​fedt, og rettede dem især mod bagdel og lår, som vi ikke kunne lide!

Men hvis østrogener er involveret i fordelingen af ​​fedt, kommer vægtøgning altid fra den samme observation: madindtagelse større end fysiske udgifter, og dermed opbevaring af overskydende kalorier i form af fedt.

Disse pund i overgangsalderen er derfor ikke uundgåelige. Hvis du spiser en afbalanceret diæt og bliver aktiv, vil du undgå dem.