Anonim

Når den kolesterolsenkende diæt er afgørende …

Mennesker med for høje kolesterolniveauer bør spise en diæt med lavt kolesteroltal for at genvinde normale kolesterolniveauer i blodet og reducere deres kardiovaskulære risiko.

Husk, at for meget kolesterol er skadeligt for arterierne. Overskydende kolesterol har en tendens til at sætte sig inde i væggene i arterierne og danne det, der kaldes aterosklerotiske plaques. Sidstnævnte reducerer arterienes diameter og risikerer at blokere dem, men de kan også løsne og migrere gennem blodbanen ind i hjernen, hvilket forårsager et slagtilfælde.

Håndtering til at sænke kolesterol er derfor vigtig. Hvis lægemiddelbehandlinger er meget effektive (statiner), erstatter de ikke den kolesterolsenkende diæt og ordineres ofte som en anden linje.

Afslapning af den kolesterolsenkende diæt

Den klassiske kolesterolsenkende diæt består i at reducere dit indtag af lipider og især fødevarer rig på kolesterol . Der er dog visse fødevarekategorier, der vides at have kolesterolsenkende egenskaber. For at teste disse fødevares reelle effektivitet har forskere designet en diæt, der inkluderer regelmæssigt forbrug af disse fødevarer. Kendt som Portfolio består det i at favorisere følgende fødevarer:

  • opløselige fibre (psyllium, havre osv.)
  • plantesteroler, især via margarine beriget med plantesteroler,
  • soja (sojamælk, tofu, sojakød),
  • mandler og nødder.

Omkring 300 frivillige med overskydende kolesterol blev tildelt til at følge enten den klassiske kolesterolsenkende diæt eller Portfolio-diet . Andre har taget et kolesterolsenkende medikament, en statin.

Deres dårlige kolesterolniveauer (LDL-kolesterol ) blev målt i begyndelsen og ved afslutningen af ​​undersøgelsen 6 måneder senere.