Anonim

Nintendinitis, en muskuloskeletal lidelse knyttet til videospil

Over for multiplikationen af ​​tilfælde, der er identificeret af kirurger, har hollandske forskere taget springet ved at formalisere eksistensen af ​​" nintendinitis ".

Dette er muskuloskeletale lidelser relateret til den hyppige brug af joysticken på en spilkonsol . Spillere på den japanske Nintendo- konsol rapporterer smerter i tommelfinger, hænder eller håndled. Disse smerter kan lettes ved hvile eller tage antiinflammatoriske lægemidler.

En ny sygdom?

Det første tilfælde af nintendinitis stammer tilbage til 1990. Det var en 35-årig kvinde, der led af kraftige tommelfinger efter at have spillet i 5 timer i træk på en Nintendo . Siden da er sager fortsat med at formere sig. Der er også en udvikling af patologiske lidelser i henhold til de nye versioner af konsollerne. Efter Super Nintendo har den nye Nintendo 64, der er designet mere ergonomisk, også sine ulemper og især forbrændinger i håndfladen knyttet til rotationerne af den nye controller med joystick på 360 °. Af hurtige årsager har spillerne en tendens til ikke at bruge tommelfingeren til at aktivere joysticket, men håndfladen, hvor de udsættes for mavesår … Antallet af klager har også tilskyndet Nintendo til at tilbyde spillerne Bær en særlig beskyttelseshandsker.

Wii Sports…

Wii bringer også sin del af problemer og traumer, især Wii Sports, der inviterer spilleren til at efterligne alle former for fysiske aktiviteter, der sandsynligvis vil anmode om hele kroppen. Afhængig af intensiteten, nøjagtigheden og gentagelsen af ​​de udførte bevægelser, kan spilleren skade sig selv eller udvikle forskellige typer forstyrrelser, herunder senebetændelse, men også hæmatomer, lacerationer, periorbital traume (spilleren støder ind i øje med joysticket) eller endda brud i tilfælde af fald.

Den første, der blev beskrevet, derefter kaldet " wiititis ", var akut senebetændelse i skulderen. Det blev efterfulgt af karpaltunnelsyndrom, der blev kontraheret ved bowling (6 til 8 timer om dagen i ti dage). Mellem misbrug og akavitet udgør analysen af ​​litteraturen om emnet i alt omkring fyrre forskellige skader, der er registreret over hele verden.