Anonim
 • 1. Hvor længe skal børstning af tænder vare?

  • 2 minutter.

  2 minutter er den minimale tid til børstning af unge og gamle tænder. Naturligvis er 3 minutter endnu bedre. Men meget få voksne og endnu færre børn ankommer til denne varighed. Dette er også grunden til, at Den Franske Union for Oral Sundhed har revideret sine anbefalinger nede: den anbefalede varighed af børstning er ikke længere 3 minutter, men 2 minutter. Bemærk også, at antallet af børstebørster også er revideret nedad: det er ikke længere tre, men to børster, en om morgenen og en om aftenen (tandplade dannes i 24 timer, børstning af middag virker ikke længere så vigtigt).

  2. Hvor tandkaries kan udvikle sig:

  • På baby tænder og permanente tænder.

  Dental karies skyldes sure stoffer produceret af bakterier i munden. Imidlertid har bakterier ingen præference mellem babytænder og permanente tænder.

  3. Det er vigtigt at vaske tænderne før sengetid. Hvad er så forbudt at drikke?

  • Drik en sød drink (sodavand, sirup).

  Det er sukker og alle fødevarer, der er forbudt efter vask af dine tænder, fordi bakterier bruger sukker og madrester til at vokse, hvilket fremmer dannelsen af ​​hulrum.

  4. Alles tandpasta! Hvorfor?

  • Fluorkoncentrationen skal variere med alderen.

  Fluoridkrav varierer med alderen. Det tilrådes derfor at bruge en alderen-passende tandpasta.

  5. Hvornår skal du mindst besøge din tandlæge?

  • Hvert år.

  I alle aldre er minimum et besøg om året hos tandlægen. I tilfælde af særlig omhu eller risiko kan det være nyttigt at gå til tandlægen flere gange om året.

  6. Hvad forårsager tandkaries?

  • Har bakterier.

  Bakterier især som sukker, det vil sige, de trives mere i nærvær af sukker. Derfor anbefalingen om ikke at spise sukker eller sukkerholdige produkter for ofte og at børste tænderne bagefter.

  7. Hvornår skal jeg skifte tandbørste?

  • Så snart hårene deles.

  Det anbefales at udskifte din børste, så snart børsten flytter fra hinanden. Med andre ord kan det være hyppigere end hver 3. måned, som det blev anbefalet før.

  8. Hvad bruges fluor til?

  • Det beskytter tandenes emalje.

  Fluorid er vigtig i enhver alder, fordi det beskytter tandemaljen. Derfor indeholder alle tandpastaer mere eller mindre fluor.

  9. Hvilken type tandbørste anbefales?

  • En elektrisk tandbørste.

  Den elektriske tandbørste anbefales af UFSBD til både voksne og børn. Når det er sagt, gør en manuel børste, med et lille hoved og et fleksibelt håndtag, der er mere håndterbart, også jobbet perfekt, hvis det bruges i en roterende eller lodret bevægelse, fra tandkødet til tanden (fra rød til hvid) .

  10. Fra hvilken alder er tandbørsten nødvendig?

  • 12 måneder.

  Børstning af babytænder kræver en tandbørste fra en alder af på grund af mangfoldigheden i kosten. I begyndelsen er det forældrene, der børster. Barnet bruger sin pensel alene fra 5-6 år gammel. Bemærk, at babytænder før 12 måneder rengøres med en våd komprimering.